Kotimainen luomuitseruskettava kasvoille ja vartalolle!

Kuten olen sanonut, olen kosmetiikan sekakäyttäjä, joka ihonhoitotuotteissa aina mielellään valitsee luomua jos mahdollista. Värikosmetiikassa on vielä haasteita, koska rakastan niin paljon esimerkiksi joitakin synteettisiä meikkivoiteita ja ripsareita, enkä ole löytänyt luonnonkosmetiikasta vielä yhtä hyviä. Tosin pakko mainita tässä kohtaa esim. Laveran irtopuuteri, joka on ihan ässä ja käytössäni jatkuvasti. Summa summarum, aina jos löydän kotimaista luonnonkosmetiikaa, niin vielä parempi. Kerroin täällä ripsiseerumista, joka mullisti maailmani. Kyseessä oli saman kotimaisen Naviterin tuote, kuin nämä tässä postauksessa esittelemäni itseruskettavat ovat. Kävimme Pian kanssa muuten viime vuonna Naviterilla tutustumassa heidän tiloihinsa Herttoniemessä. Oli todella mielenkiintoinen ja opettavainen reissu.

Herkän ihon sarja Atopik lanseerasi vuosi sitten keväällä kaksi uutta tuotelinjaa: itseruskettavat tuotteet sekä suojakertoimelliset aurinkotuotteet. Molemmat tulivat luonnonkosmetiikan markkinoille kuin tilauksesta, koska juurikin nämä tuotteet ovat puuttuneet kotimaisen luonnonkosmetiikan valikoimista. Vartalovoiteen sain testiin Sugarilta ja ruskettavan kasvoveden käydessäni Naviterilla yritysvierailulla. Siellä sain kuulla, että tuotteet on otettu loistavasti vastaan, eikä ihme, sillä ne ovat korkealaatuisia ja toimivia, eivätkä siihen nähden edes kovin hintavia.

Apteekkimyynnissä oleva Atopik syntyi apteekkien pyytäessä Naviterilta luonnonkosmetiikan tuotesarjaa herkän ja atooppisen ihon hoitoon. Kuluttajien toiveisiin vastattiin tämän innovatiivisen, kauran keramideihin perustuvan tuotesarjan muodossa.

IMG_9469

Molemmat tuotteet sisältävät kotimaista antioksidanttista mustikkauutetta ja rauhoittavaa kaurauutetta. Mieto hajuste ei sisälla yleisiä hajusteallergeeneja, joten se sopii allergikoille. Ruskettava vaikutus syntyy sokerijuurikkaasta tai -ruo´osta saatavan monosakkaridin DHA:n ansiosta, joka reagoi ihon keratiinin kanssa aiheuttaen ihon ruskettumisen ilman auringonsäteitä. Rusketus hiipii iholle seuraavien 3-5 tunnin aikana.

Kaikilla tuotteilla on Fi-Natura luonnonkosmetiikan sertifiointi, eläinkokeettomuuden takaava Leaping Bunny-auditointi. Lisäksi tuotteet ovat vegaanisia.

IMG_9464
Molempien itseruskettavien hinta on noin 20-25€ ja pakkauskoko 100 ml.

Atopik itseruskettava kasvovesi

En ole ennen käyttänyt itseruskettavaa kasvovettä ja se tuntui oudolta. Tuotetta on kuitenkin todella helppo käyttää vanulapun kanssa. Kostutin vanulappua kasvovedellä samoin, kun olisin puhdistamassa kasvoja. Silmänympärysiholle ei tuotetta suositella, kaulalle ja dekoltee-alueelle kyllä. Väristä tuli todella tasainen ja luonnollinen. Varmaan pohjalla oleva rusketus auttaa, mutta mikä parasta: tuloksena on kaunis ja luonnollisesti päivyttyneen näköinen iho ilman oranssia vivahdetta. Ohjeen mukaan käsittely uusitaan kolmen päivän välein halutun tuloksen ylläpitämiseksi ja näin olen tehnyt hyvällä menestyksellä.

IMG_9472


Atopik itseruskettava vartalovoide

Vartalovoide on äärimmäisen helposti levittyvä, kevyen tuntuinen ja miedon tuoksuinen.  Olen käyttänyt tuotetta jalkoihin, käsivarsiin ja dekoltee Tuotetta suositellaan levitettäväksi kolmen päivän välein rusketuksen ylläpitämiseksi, mutta en ole ihan muistanut. Sain jo sopivan sävyasteen yhdellä käyttökerralla. Muistathan aina pestä kädet itseruskettavan tuotteen levityksen jälkeen, ettei käsiin jää ikäviä raitoja.

Kaikkien itseruskettavien käyttö kannattaa aloittaa ihon kuorimisesta, koska talven jäljiltä säärissä on taatusti kuivaa ihoa. Itselläni on hyvä pohjaväri Meksikon ja Dubain jälkeen, joten omat ensimmäiset kuorintani tein jo ennen talven lomamatkoja. Atopikin voiteen rusketus on toistaiseksi luonnollisin kaikista kokeilemistani itseruskettavista. Kaunis, päivettynyt sävy levittyy jopa taipeisiin tasaisesti. Koko kropasta tuli tasaisen päivettynyt ja elinvoimaisen näköinen. Vahva suositus!

IMG_9477

Olen siis ollut äärettömän tyytyväinen näihin tuotteisiin ja voin suositella lämpimästi. Jälleenmyyjät hintoineen löydät tästä linkistä.

Kuuluvatko itseruskettavat sinun kevääseesi tai kesääsi?

Arvostan suuresti kommenttiasi!