Kotimainen luomuitseruskettava kasvoille ja vartalolle!

Kuten olen sanonut, olen kosmetiikan sekakäyttäjä, joka ihonhoitotuotteissa aina mielellään valitsee luomua jos mahdollista. Värikosmetiikassa on vielä haasteita, koska rakastan niin paljon esimerkiksi joitakin synteettisiä meikkivoiteita ja ripsareita, enkä ole löytänyt luonnonkosmetiikasta vielä yhtä hyviä. Tosin pakko mainita tässä kohtaa esim. Laveran irtopuuteri, joka on ihan ässä ja käytössäni jatkuvasti. Summa summarum, aina jos löydän kotimaista luonnonkosmetiikaa, niin vielä parempi. Kerroin täällä ripsiseerumista, joka mullisti maailmani. Kyseessä oli saman kotimaisen Naviterin tuote, kuin nämä tässä postauksessa esittelemäni itseruskettavat ovat. Kävimme Pian kanssa muuten viime vuonna Naviterilla tutustumassa heidän tiloihinsa Herttoniemessä. Oli todella mielenkiintoinen ja opettavainen reissu. Videon  siitä löydät täältä.

Herkän ihon sarja Atopik lanseerasi vuosi sitten keväällä kaksi uutta tuotelinjaa: itseruskettavat tuotteet sekä suojakertoimelliset aurinkotuotteet. Molemmat tulivat luonnonkosmetiikan markkinoille kuin tilauksesta, koska juurikin nämä tuotteet ovat puuttuneet kotimaisen luonnonkosmetiikan valikoimista. Vartalovoiteen sain testiin Sugarilta ja ruskettavan kasvoveden käydessäni Naviterilla yritysvierailulla. Siellä sain kuulla, että tuotteet on otettu loistavasti vastaan, eikä ihme, sillä ne ovat korkealaatuisia ja toimivia, eivätkä siihen nähden edes kovin hintavia.

Apteekkimyynnissä oleva Atopik syntyi apteekkien pyytäessä Naviterilta luonnonkosmetiikan tuotesarjaa herkän ja atooppisen ihon hoitoon. Kuluttajien toiveisiin vastattiin tämän innovatiivisen, kauran keramideihin perustuvan tuotesarjan muodossa.

IMG_9469

Molemmat tuotteet sisältävät kotimaista antioksidanttista mustikkauutetta ja rauhoittavaa kaurauutetta. Molemmissa on mieto hajuste, jossa ei ole yleisiä hajusteallergeeneja. Ruskettava vaikutus syntyy sokerijuurikkaasta tai -ruo´osta saatavan monosakkaridin DHA:n ansiosta, joka reagoi ihon keratiinin kanssa aiheuttaen ihon ruskettumisen ilman auringonsäteitä. Rusketus muodostuu seuraavien 3-5 tunnin aikana.

Molemmat tuotteet ovat nyt aivan ihania näin keväällä, kun kalpea iho kaipaa hieman väriä. Pieni päivetys kaunistaa kasvoja ja tekee sääret salonkikelpoisiksi. Muistathan, että aurinkosuojatuotteet ovat erikseen, eli itseruskettavat eivät sisällä aurinkosuojaa, vaan ihon suojaamisesta on huolehdittava erikseen.

Kaikilla tuotteilla on Fi-Natura luonnonkosmetiikan sertifiointi, eläinkokeettomuuden takaava Leaping Bunny-auditointi ja tuotteet ovat vegaanisia.

IMG_9464

Molempien itseruskettavien hinta on noin 20-25€ ja pakkauskoko 100 ml.

Atopik itseruskettava kasvovesi

En ole ennen käyttänyt itseruskettavaa kasvovettä. Tämän käyttökokemuksen jälkeen ajattelen, ettei tuote voisi tästä paremmaksi muuttua.  Kasvovettä on todella helppo käyttää vanulapun kanssa. Kostutin vanulappua kasvovedellä samoin, kun olisin puhdistamassa kasvoja. Silmänympärysiholle ei tuotetta suositella. Kasvojen käsittelyn jälkeen käytin lappuun jäänyttä tuotetta kaulalle ja dekoltee-alueelle. Väristä tuli todella tasainen ja luonnollinen. Varmaan pohjalla oleva rusketus auttaa, mutta mikä parasta: Ei tarvitse pelätä oranssia värisävyä, vaan tuloksena on kaunis ja luonnollisesti päivyttyneen näköinen iho. Kun samalla käsittelee kaulan ja dekolteen ja vaikka korvalehdetkin, niin välttyy rajoilta. Jos haluaa vain vähän väriä, annostelulla pystyy hyvin kontrolloimaan rusketuksen määrää.  Ohjeen mukaan käsittely uusitaan kolmen päivän välein halutun tuloksen ylläpitämiseksi ja näin olen tehnyt hyvällä menestyksellä.

IMG_9472
Atopik itseruskettava vartalovoide

Vartalovoide on äärimmäisen helposti levittyvä, kevyen tuntuinen ja miedon tuoksuinen. Helppo levitettävyys on itseruskettavissa todella tärkeää ja tässä tuotteessa sen kohdalla on onnistuttu täydellisesti.  Olen käyttänyt tuotetta jalkoihin, käsivarsiin ja dekoltee-alueelle. Yksi levityskerta on antanut itselleni sopivan sävyasteen ja uusintalevitys kolmen päivän välein on ollut toimiva tapa ylläpitää kevyttä päivetystä. Muista aina pestä kädet itseruskettavan tuotteen levityksen jälkeen, ettei käsiin jää ikäviä raitoja.

Tuotteen käyttö kannattaa aloittaa ihon kuorimisesta, koska talven jäljiltä säärissä on taatusti kuivaa ihoa. Itselläni on hyvä pohjaväri Meksikon ja Dubain jälkeen, joten omat ensimmäiset kuorintani tein jo ennen talven lomamatkoja. Atopikin voiteen rusketus on luonnollisin kaikista kokeilemistani itseruskettavista. Kaunis, päivettynyt sävy levittyy jopa taipeisiin tasaisesti ollut. Koko kropasta tuli tasaisen päivettynyt ja elinvoimaisen näköinen.

IMG_9477

Olen siis ollut äärettömän tyytyväinen näihin tuotteisiin ja voin suositella lämpimästi. Jälleenmyyjät löydät tästä linkistä.

Kuuluvatko itseruskettavat sinun kevääseesi tai kesääsi?

 

 

Vastaa