Huawei P30 – lanseerausbileet uutuuspuhelimella ikuistettuna!

Pääsin maanantaina aika ikimuistoisiin bileisiin, nimittäin Huawei P30-sarjan puhelimet lanseerattiin näyttävästi Musiikkitalossa. Tein paikan päältä palstaa Me Naisille ja jutun voit lukea ensi viikon lehdestä. Jo Musiikkitalo paikkana on uniikki, sinne ei tule mentyä ihan joka viikko. Paikan päällä oli tyylikkäitä ihmisiä, hyvää ruokaa ja juomaa sekä pääosassa nuo uutuuspuhelimet.  Todellakin syyhyttäisi päästä testaamaan tuota puhelinta, niin makealta sen kameraominaisuudet ja muotoilu vaikuttivat. Itse olen ollut aina Iphonetyttö, mutta samalla hieman kateellisena katsonut, kun kollegat napsivat mitä upeimpia otoksia Androideillaan. Iphone ei vain pysty samaan, vaikka muuten paras puhelin onkin. Tiedän, että viime aikoina moni Iphonefani on käännytetty Huawein käyttäjäksi ja on niitäkin somettelijoita, jotka käyttävät Iphonea, mutta ottavat kuvat Huaweilla. Itse en usko, että jaksaisin kannella kahta puhelinta mukana, mutta eihän sitä koskaan tiedä.

P30-sarjan puhelimet ovat siis unelmapuhelimia kaikille valokuvauksesta ja videoiden tekemisestä innostuneille ja hifistelijöille. Paikan päällä ollut valokuvaaja Jan Lönnberg myönsi,  että jotkut kuvat ovat jopa yksinkertaisempia ottaa tuolla puhelimella, koska Huawein tekoäly tekee työn valokuvaajan puolesta. Puhelimissa on myös huippuominaisuudet videoiden tekoon, joten jos sometat, bloggaat tai vloggaat tai kaikkia näitä, niin tämä luurit kannattaa laittaa korvan taakse. Toki useammalta laatumerkiltä löytyy halvempiakin malleja ja niissä on varmasti ihan riittävästi ominaisuuksia ns. tavikselle. Superhifistelijöille pitää toki olla uusinta uutta. Katsoin muuten mielenkiintoisen Youtube-videon, missä asiantuntija vertaili Huawei P30 perusmallia P30Pro-malliin. Hän tuli siihen lopputulokseen, että noin 200 dollarin hintaero pitää sisällään vain pikkujuttuja, kuten sen, että pro-mallissa on langaton lataus
ja hieman suurempi näyttö. Jos siis haluaa päästä hieman halvemmalla, niin tuo P30 perusmalli(699e) riittää varmasti monelle vaativaankin käyttöön. Ja jos etsii ihan normipuhelinta, niin perusmallin saa  itselleen muutamalla satasella.

Tässä vielä pieni valmistajan info aiheesta:

Suomessa myyntiin saapuneet P30-sarjan uutuudet tuovat tarjolle huipputason valokuvausominaisuuksia ja tyylikkään
muotoilun, joka erottuu joukosta. Kameratestaaja DxOMarkin rankingissä Huawei P30 Pro saavutti heti ykköspaikan markkinoiden parhailla älypuhelimen kameraominaisuuksilla.

Uuden P30 -sarjan ytimessä on kaunis muotoilu ja valokuvaus, jonka myötä Huawei tuo saataville tähän asti edistyneimmän älypuhelinkameransa. Uutuuspuhelimet sisältävät muun muassa innovatiivisen SuperSpectrum-sensorin, optisen SuperZoom-linssin, uuden Huawei Time of Flight (ToF) -kameran sekä OIS- ja AIS- kuvanvakautusteknologiaa, joiden avulla kuvat ja videot onnistuvat tilanteesta riippumatta.

Huawei P30 -sarja edustaa digitaalisen valokuvauksen viimeisintä kärkeä. Se tuo uuden ulottuvuuden valokuvaukseen ja uudistaa käsitykset älypuhelinkuvauksesta. Huawei SuperSpectrum sensorin ja SuperZoom-linssin kaltaisten innovaatioiden ansiosta käyttäjät voivat taltioida entistä kauniimpia kuvia käteen sopivalla laitteella, joka kulkee aina mukana”, sanoo Huawein kuluttajaliiketoimintayksikön toimitusjohtaja Richard Yu.

Puhelin on varustettu Leican neloiskameralla, joka sisältää 40 megapikselin takakameran SuperSpectrum-sensorilla, 20 megapikselin ultralaajakulmalinssin, 8 megapikselin teleskooppizoomin sekä täysin uuden Huawei ToF (Time of Flight) -kameran. Selfie-kuvaukseen käytössä on laadukas 32 megapikselin etukamera. Käänteentekevän sensoriteknologian, optisen ja digitaalisen kuvanvakautuksen sekä P30 Pro:n valovoimaisen f/1.6 -laajakulmalinssin ansiosta valokuvat ja videot onnistuvat eri kuvaustilanteissa ja valaistusolosuhteissa. Kameran ominaisuudet korostuvat erityisesti pimeäkuvauksessa, jossa kuvan kirkkaus, selkeys ja värit toistuvat entistä paremmin.

Huawei SuperSpectrum -sensori eroaa perinteisestä RGGB-suotimesta korvaamalla vihreät pikselit keltaisilla, mikä nostaa ISO-arvon tasolle 409,600 (P30 Pro) ja 204,800 (P30). Uuden periskooppirakenteen avulla korkeatasoinen teleskooppizoom on yhdistetty
älypuhelinkameran linjakkaaseen runkoon. SuperZoom-linssi tukee 5-kertaista optista zoomia, 10-kertaista hybridizoomia ja 50-kertaista digitaalista zoomia. Periskooppiprisma taittaa valoa 90 asteen kulmassa, minkä ansiosta zoomin käyttöetäisyys voidaan maksimoida vaikuttamatta laitteen muotoiluun.

Yksi Huawei P30 Pro:n ainutlaatuisista ominaisuuksista on ToF-kamera, jonka syväterävyystoiminnot ja tarkka kuvasegmentointi tuovat kuvaan pehmeän taustasumennuksen. Etäisyyden tarkka mittaus simuloi monitasoista bokeh-efektiä, jolloin haluttu kuvauskohde pysyy terävänä yksittäistä  hiussuortuvaa myöten. Kuvauskohdetta korostavat ja taustaa sumentavat kuvat syntyvät syvyysinformaatiota käsittelevän valokuvausalgoritmin avulla. Tekoälyä hyödyntävän AI HDR+ -ominaisuuden ansiosta etu- ja takakamera voivat myös yhdistää useita peräkkäin otettuja kuvia ylivalottuneiden ja taustavalaistujen kuvien poistamiseksi. Aika paljon jargonia, mutta voin kertoa, että tuo muotokuva-asetus vastaa järkkäritasoa.

Huawein P-sarjan muotoilu ammentaa inspiraatiota luonnonilmiöistä ja -väreistä. P30 -sarjan puhelimissa on elegantti, yhdeksänkerroksinen 3D-lasirunko. Se on supertyylikäs ja käteen sopiva. Näyttö on huikea, sen jälkeen oman Iphone8 näyttöä piti tihrustaa melkein rillien kera, niin pieneltä se näytti. Suomessa puhelimia saa kolmessa eri värissä: Kristalli, Revontuli ja Kiiltävä musta. 

Illan kruunasi Anna Puun akustinen privakeikka. Uniikki ilta siis. Näiden kuvien myötä pääset mukaan juhlahumuun. Kuvat otti Pyry Antero Pietiläinen Huawei P30 Pro -kameralla. Aikamoinen kamera, eikö?

20190408_Huawei_Finland_P30Pro_Kuvaaja_Pyryantero-40
20190408_Huawei_Finland_P30Pro_Kuvaaja_Pyryantero-21
20190408_Huawei_Finland_P30Pro_Kuvaaja_Pyryantero-6
20190408_Huawei_Finland_P30Pro_Kuvaaja_Pyryantero-27
20190408_Huawei_Finland_P30Pro_Kuvaaja_Pyryantero-31
20190408_Huawei_Finland_P30Pro_Kuvaaja_Pyryantero-59
20190408_Huawei_Finland_P30Pro_Kuvaaja_Pyryantero-60
20190408_Huawei_Finland_P30Pro_Kuvaaja_Pyryantero-67
20190408_Huawei_Finland_P30Pro_Kuvaaja_Pyryantero-82
20190408_Huawei_Finland_P30Pro_Kuvaaja_Pyryantero-85
20190408_Huawei_Finland_P30Pro_Kuvaaja_Pyryantero-89
20190408_Huawei_Finland_P30Pro_Kuvaaja_Pyryantero-96
20190408_Huawei_Finland_P30Pro_Kuvaaja_Pyryantero-107
20190408_Huawei_Finland_P30Pro_Kuvaaja_Pyryantero-109
20190408_Huawei_Finland_P30Pro_Kuvaaja_Pyryantero-23

Vastaa