Huawei P30 – lanseerausbileet uutuuspuhelimella ikuistettuna!

Pääsin maanantaina aika ikimuistoisiin bileisiin, nimittäin Huawei P30-sarjan puhelimet lanseerattiin näyttävästi Musiikkitalossa. Tein paikan päältä palstaa Me Naisille ja jutun voit lukea ensi viikon lehdestä. Jo Musiikkitalo paikkana on uniikki, sinne ei tule mentyä ihan joka viikko. Paikan päällä oli tyylikkäitä ihmisiä, hyvää ruokaa ja juomaa sekä pääosassa nuo uutuuspuhelimet.  Todellakin syyhyttäisi päästä testaamaan tuota puhelinta, niin makealta sen kameraominaisuudet ja muotoilu vaikuttivat. Itse olen ollut aina Iphonetyttö, mutta samalla hieman kateellisena katsonut, kun kollegat napsivat mitä upeimpia otoksia Androideillaan. Iphone ei vain pysty samaan, vaikka muuten paras puhelin onkin. Tiedän, että viime aikoina moni Iphonefani on käännytetty Huawein käyttäjäksi ja on niitäkin somettelijoita, jotka käyttävät Iphonea, mutta ottavat kuvat Huaweilla. Itse en usko, että jaksaisin kannella kahta puhelinta mukana, mutta eihän sitä koskaan tiedä.

P30-sarjan puhelimet ovat siis unelmapuhelimia kaikille valokuvauksesta ja videoiden tekemisestä innostuneille ja hifistelijöille. Paikan päällä ollut valokuvaaja Jan Lönnberg myönsi,  että jotkut kuvat ovat jopa yksinkertaisempia ottaa tuolla puhelimella, koska Huawein tekoäly tekee työn valokuvaajan puolesta. Puhelimissa on myös huippuominaisuudet videoiden tekoon, joten jos sometat, bloggaat tai vloggaat tai kaikkia näitä, niin tämä luurit kannattaa laittaa korvan taakse. Toki useammalta laatumerkiltä löytyy halvempiakin malleja ja niissä on varmasti ihan riittävästi ominaisuuksia ns. tavikselle. Superhifistelijöille pitää toki olla uusinta uutta. Katsoin muuten mielenkiintoisen Youtube-videon, missä asiantuntija vertaili Huawei P30 perusmallia P30Pro-malliin. Hän tuli siihen lopputulokseen, että noin 200 dollarin hintaero pitää sisällään vain pikkujuttuja, kuten sen, että pro-mallissa on langaton lataus
ja hieman suurempi näyttö. Jos siis haluaa päästä hieman halvemmalla, niin tuo P30 perusmalli(699e) riittää varmasti monelle vaativaankin käyttöön. Ja jos etsii ihan normipuhelinta, niin perusmallin saa  itselleen muutamalla satasella.

Tässä vielä pieni info aiheesta:

Huawei Consumer Business Group on julkistanut uudet P30- ja P30 Pro -älypuhelimet
Pariisissa järjestetyssä julkistustilaisuudessa. Myös Suomessa myyntiin saapuneet P30-
sarjan uutuudet tuovat tarjolle huipputason valokuvausominaisuuksia ja tyylikkään
muotoilun, joka erottuu joukosta. Kameratestaaja DxOMarkin rankingissä Huawei P30 Pro saavutti heti ykköspaikan markkinoiden parhailla älypuhelimen kameraominaisuuksilla.

Uuden P30 -sarjan ytimessä on kaunis muotoilu ja valokuvaus, jonka myötä Huawei tuo saataville tähän asti edistyneimmän älypuhelinkameransa. Uutuuspuhelimet sisältävät muun muassa innovatiivisen SuperSpectrum-sensorin, optisen SuperZoom-linssin, uuden Huawei Time of Flight (ToF) -kameran sekä OIS- ja AIS- kuvanvakautusteknologiaa, joiden avulla kuvat ja videot onnistuvat
tilanteesta riippumatta.

Huawei P30 -sarja edustaa digitaalisen valokuvauksen viimeisintä kärkeä. Se tuo uuden
ulottuvuuden valokuvaukseen ja uudistaa käsitykset älypuhelinkuvauksesta. Huawei SuperSpectrum sensorin ja SuperZoom-linssin kaltaisten innovaatioiden ansiosta käyttäjät voivat taltioida entistä kauniimpia kuvia käteen sopivalla laitteella, joka kulkee aina mukana”, sanoo Huawein kuluttajaliiketoimintayksikön toimitusjohtaja Richard Yu.

Puhelin on varustettu Leican neloiskameralla, joka sisältää 40 megapikselin takakameran SuperSpectrum-sensorilla, 20 megapikselin ultralaajakulmalinssin, 8 megapikselin teleskooppizoomin sekä täysin uuden Huawei ToF (Time of Flight) -kameran. Selfie-kuvaukseen käytössä on laadukas 32 megapikselin etukamera. Käänteentekevän sensoriteknologian, optisen ja digitaalisen kuvanvakautuksen sekä P30 Pro:n valovoimaisen f/1.6 -laajakulmalinssin ansiosta valokuvat ja videot onnistuvat eri kuvaustilanteissa ja valaistusolosuhteissa. Kameran ominaisuudet korostuvat erityisesti pimeäkuvauksessa, jossa kuvan kirkkaus, selkeys ja värit toistuvat entistä paremmin. RYYB-suodinta hyödyntävä 1/1.7

Huawei SuperSpectrum -sensori eroaa perinteisestä RGGB-suotimesta korvaamalla vihreät pikselit keltaisilla, mikä nostaa ISO-arvon tasolle 409,600 (P30 Pro) ja 204,800 (P30). Uuden periskooppirakenteen avulla korkeatasoinen teleskooppizoom on yhdistetty
älypuhelinkameran linjakkaaseen runkoon. SuperZoom-linssi tukee 5-kertaista optista zoomia, 10-kertaista hybridizoomia ja 50-kertaista digitaalista zoomia. Periskooppiprisma taittaa valoa 90 asteen kulmassa, minkä ansiosta zoomin käyttöetäisyys voidaan maksimoida vaikuttamatta laitteen muotoiluun.

Yksi Huawei P30 Pro:n ainutlaatuisista ominaisuuksista on ToF-kamera, jonka syväterävyystoiminnot ja tarkka kuvasegmentointi tuovat kuvaan pehmeän taustasumennuksen. Etäisyyden tarkka mittaus simuloi monitasoista bokeh-efektiä, jolloin haluttu kuvauskohde pysyy terävänä yksittäistä  hiussuortuvaa myöten. Kuvauskohdetta korostavat ja taustaa sumentavat kuvat syntyvät syvyysinformaatiota käsittelevän valokuvausalgoritmin avulla. Tekoälyä hyödyntävän AI HDR+ -ominaisuuden ansiosta etu- ja takakamera voivat myös yhdistää useita peräkkäin otettuja kuvia ylivalottuneiden ja taustavalaistujen kuvien poistamiseksi.

Huawei P30 -sarjan laitteisiin sisältyvän SuperSpectrum-sensorin avulla videot onnistuvat erityisesti hämärässä, jolloin yökohtausten yksityiskohdat korostuvat kirkkaina ja terävinä. Puhelimen AIS- ja OIS-ominaisuudet tukevat kuvanvakautusta kaikilla videokuvausasetuksilla, minkä lisäksi SuperZoomlinssi mahdollistaa tarkat lähikuvat. Käyttäjät voivat myös lisätä taustamusiikkia ja efektejä videoihin AI-videoeditorilla, joka muuttaa P30-sarjan puhelimet kannettavaksi studioksi. Huawein Dual-View Videon avulla voi lisäksi tallentaa saman kohtauksen kahdesta kuvakulmasta käyttämällä useita kameroita samanaikaisesti.

Huawein P-sarja tunnetaan erottuvasta muotoilustaan, joka ammentaa inspiraatiota
luonnonilmiöistä ja -väreistä. P30 -sarjan puhelimissa on elegantti, yhdeksänkerroksinen 3Dlasirunko, jonka värimaailma tuo mieleen suolatasankojen puhtaan koskemattoman maiseman.

Huawei P30 ja P30 Pro ovat Suomessa saatavilla kolmessa eri värissä: Kristalli, Revontuli ja Kiiltävä musta.  P-sarjan uutuuspuhelimet on varustettu suurilla 6,47” (P30 Pro) ja 6,1” (P30) näytöillä. Terävässä FHD+ OLED (2340 x 1080) -näytössä on pieni pisaralovi, joka maksimoi näytön pinta-alan. Lähes reunaton etunäyttö sisältää lasin alle upotetun sormenjälkilukijan, joka tekee puhelimen käytöstä nopeaa ja turvallista. P30 Pro -mallissa on lisäksi Huawei Acoustic Display -teknologiaa, jonka ääntä välittävä näyttö tuottaa laadukkaan äänimaailman.

Uudet Huawei P30 ja P30 Pro -älypuhelimet tarjoavat myös entistä enemmän suorituskykyä ja tehokkuutta:

  • Huawei P30 -sarjan puhelimissa on huipputehokas Kirin 980 -tekoälyprosessori, joka tarjoaa äärimmäistä suorituskykyä ja nopeampaa kuvantunnistusteknologiaa Dual-NPU-ratkaisujen ansiosta.
  • Viimeisin EMUI 9.1 tukee Huawei Share OneHop -ominaisuutta, joka mahdollistaa
    saumattoman tiedonsiirron Huawein älypuhelinten ja tietokoneiden välillä.
  • Huawei P30 Pro:n 4200 mAh:n akku on nopeasti ladattavissa Huawein 40 WSuperCharge -pikalatauksella, joka nostaa varauksen nollasta 70 prosenttiin vain puolessa tunnissa.
  • Huawei P30 Pro:ssa on Huawei SuperCool -teknologiaa, joka pitää laitteen viilennettynä kovemmassakin käytössä.
  • Huawei P30 -sarjan puhelimet on varustettu langattomilla viestintäominaisuuksilla, jotka tukevat sekä DUAL SIM- että Dual VoLTE -yhteyksiä3 .

Illan kruunasi Anna Puun akustinen privakeikka. Uniikki ilta siis. Näiden kuvien myötä pääset mukaan juhlahumuun. Kuvat otti Pyry Antero Pietiläinen Huawei P30 Pro -kameralla. Aikamoinen kamera, eikö?

20190408_Huawei_Finland_P30Pro_Kuvaaja_Pyryantero-4020190408_Huawei_Finland_P30Pro_Kuvaaja_Pyryantero-2120190408_Huawei_Finland_P30Pro_Kuvaaja_Pyryantero-620190408_Huawei_Finland_P30Pro_Kuvaaja_Pyryantero-2720190408_Huawei_Finland_P30Pro_Kuvaaja_Pyryantero-3120190408_Huawei_Finland_P30Pro_Kuvaaja_Pyryantero-5920190408_Huawei_Finland_P30Pro_Kuvaaja_Pyryantero-6020190408_Huawei_Finland_P30Pro_Kuvaaja_Pyryantero-6720190408_Huawei_Finland_P30Pro_Kuvaaja_Pyryantero-8220190408_Huawei_Finland_P30Pro_Kuvaaja_Pyryantero-8520190408_Huawei_Finland_P30Pro_Kuvaaja_Pyryantero-8920190408_Huawei_Finland_P30Pro_Kuvaaja_Pyryantero-9620190408_Huawei_Finland_P30Pro_Kuvaaja_Pyryantero-10720190408_Huawei_Finland_P30Pro_Kuvaaja_Pyryantero-10920190408_Huawei_Finland_P30Pro_Kuvaaja_Pyryantero-23

 

 

Vastaa