Must-have antiage-tuotteet kevätaurinkoon!

Nyt kun aurinko jo paistaa ja uskallamme kenties vihdoinkin julkistaa talven päättyneeksi, onkin aika puhua aurinkotuotteista. Kevätaurinko on nimittäin petollinen ja moni luuleekin, että Suomen leveysasteilla ei tarvitse suojata kasvoja vielä ennen kuumimpia rantakelejä. Väärin.

Miettikää, että jopa ikkunalasin läpi voi ruskettua, jos on ihotyyppi, joka ruskettuu helposti pienestäkin määrästä UV-säteilyä!  Ikkunalasi päästää nimittäin lävitse UV-A-säteilyä, joka voi ruskettaa ihoa – tosin näin muodostunut rusketus kestää vain päiviä. (Lasin läpi saatavan UV-säteilyn määrä on kuitenkin niin vähäinen, että suurimmalle osalle ihmisistä sillä ei ole vaikutusta.) Lasin läpi päässyt UV-A säteily puolestaan vanhentaa ihoa, joten jos ikkunan ääressä ollaan säännöllisesti pitkiä aikoja, kannattaa UV-säteilyltä oikeasti suojautua. Ikkunalasi ei onneksi päästä lävitse polttavaa ja pidempikestoisen rusketuksen muodostavaa UV-B-säteilyä, joka  suurina määrinä voi aiheuttaa ihosyöpää. Molemmat sekä UV-A sekä UV-B -säteet aiheuttavat palamista ja syöpiä.

Muista, että UV-säteily

 • polttaa ja ruskettaa
 • vanhentaa ihoa
 • lisää ihosyöpien vaaraa
 • aiheuttaa kaihia
 • myös parantaa ihotauteja ja vähentää syöpävaaraa

UV-säteilyn voimakkuutta mitataan UV-indeksillä. Mitä korkeampi indeksi on, sitä lyhyemmän ajan voi oleskella auringossa palamatta. Suomessa indeksi voi korkeimmillaan olla 7 keskikesän helteillä Etelä-Suomessa. Tyypillinen kesäajan UV-indeksi on Etelä-Suomessa keskipäivällä 6, jos sää on kirkas. Säteilyltä pitää suojautua, jos indeksi on vähintään 3.

Suomessa säteilyn voimakkuus ilmoitetaan säätiedotusten yhteydessä. Säteilystä varoitetaan, jos indeksi on 6 tai suurempi. Etelä-Euroopassa ja Thaimaassa UV-säteily on selvästi voimakkaampaa kuin Suomessa. Suosituissa aurinkolomakohteissa UV-indeksi on miltei aina vähintään 3. Kirkkaana keskikesän päivänä indeksi on usein jopa 8–11.

Esimerkiksi: Jos UV-indeksi on esimerkiksi 9, herkkä iho palaa 14 minuutissa

Nykyautojen tuulilaseissa on UV-säteilyn läpäisyä estävä kalvo, joka ei päästä lävitse UV-säteilyä lainkaan. Sen sijaan sivulasit ovat normaalia lasia, joka päästää lävitseen UV-A-säteilyä.  Joten suojaa tarvitset myös auton sisällä.

Auringonsäteiden aiheuttamat haitat tunnetaan hyvin. Säteiden aiheuttamat vauriot esimerkiksi etenevät ihossa vielä sen jälkeenkin, kun on jo siirtynyt varjoon. Syöpäriskin lisäksi aurinko saa kasvot näyttämään todellista vanhemmilta, kun iho veltostuu ja kasvoihin tulee ryppyjä sekä pigmenttimuutoksia. (Lähde: STUK)

Hyvä uutinen on, että vaikka olisikin jo ehtinyt kärventää nahkaansa auringossa tuntikaupalla ja aiheuttanut itselleen vahinkoa, ihon suojaamisen auringolta voi edelleen aloittaa missä vaiheessa vain.

Sain helmikuussa testiin Lieracin anti-age BB-voiteen enkä sen jälkeen ole paremmasta tiennyt. Se tekee kaiken: Suojaa auringolta, peittää epätasaisuuksia ja luo kauniin päivettyneen sävyn kasvoille. Rakastan monitoimituotteita ja tämä korvaa kerralla päivävoiteen ja aurinkosuojan sekä meikkivoiteen. Iltamenoihin toki sitten eri juttu, mutta päivisin ja auringossa näin.

Sunissime protective BB fluid global anti-aging SPF50

Laaja-alainen aurinkosuoja (SPF50+) pitää UVA- ja UVB-säteet loitolla ihosta. Protauriini elvyttää ihoa. Biomimeettinen hyaluronihappo kosteuttaa ja täytelöittää ihoa. Tämä kevyt emulsiomainen aurinkosuoja levittyy iholle kuin unelma, joka on niin kevyt, että se soveltuu kaikille ihonsävyille. Ihon pikkuvirheet tasoittuvat, ihonväri on tasaisempi ja satiininhehkuinen.

Käyttö: Levitä puhtaalle kasvojen ja dekolteen iholle ennen auringonottoa. Toista kahden tunnin välein tai useammin, mikäli käyt välillä uimassa tai hikoilet.

IMG_9973

Tuotteen hinta Yliopiston apteekeissa 40 ml / 36 e. Kuvausrekvisiitta: Kotikulta/Tokmanni.

Entäpä herkkä silmänympärysiho, johon aurinkovoidetta ei suositella laitettavaksi? Lieracilla on vastaus tähänkin.

Sunissime protective eye care global anti-aging on kätevä silmänympäryspuikko, joka antaa hellävaraisen aurinkosuojan herkälle silmänympärysiholle.

Hajusteeton tuote sisältää sinkkioksidia ja titaanidioksidia . Protauriini elvyttää ihoa. Biomimeettinen hyaluronihappo kosteuttaa, silottaa ja täytelöittää, samalla kun runsaasti omega-3- ja omega-9-rasvahappoja sisältävä avokadoöljy rauhoittaa, ravitsee ja korjaa. Kaunistavat pigmentit tarjoavat kaikille ihonsävyille soveltuvan, hienovaraisen sävyn.

Ja nämä kaksi yhdessä ovat lyömätön yhdistelmä. Käytin niitä Dubaissa joka päivä ja sen jälkeen kaikkina aurinkoisina päivinä täällä Suomessa.

Käyttö: Levitä reilusti silmänympärysalueelle aina ennen auringossa oleilua. Tasoita hellävaraisesti. Jos oleilet suorassa auringonpaisteessa, levitä tuotetta uudelleen kahden tunnin välein. Voit käyttää tuotetta myös tasoittavana pohjana yläluomiin tai muille herkille ihoalueille, kuten huulten ympärysiholle, pigmenttiläiskiin tai arpiin.

IMG_0043

Tuotteen hinta Yliopiston apteekeissa 3g / 31.80e

IMG_0033

Täydellinen kombo kevääseen ja kesään.

2 Comments

  • Mia Malmi
   Kirjoittaja
   huhtikuu 13, 2019 / 9:56 am

   Thank you so much and have a great weekend! 🙂

Vastaa