Kärsitkö aurinkoihottumasta? Esittelyssä 4 voidesuosikkia herkälle iholle!

Joka viides suomalainen kärsii aurinkoihottumasta ja se on paljon se.

Itse aloin saada aurinkoihottumaa ilman mitään varoitusta parikymppisenä oleskeltuani liian pitkään voimakkaassa auringossa.  Se osittain pilasi kauan odotettuja, harvinaisia aurinkopäiviä lomalla, joten olisin ollut iloinen, jos olisin silloin tiennyt, että ihottumaa voidaan ehkäistä oikeanlaisilla tuotteilla yhdistettynä toki järkevään auringonottoon. Ihottumaa minulla ei nykyisin enää ole, koska käytän vain korkealaatuisia aurinkotuotteita, enkä makaa tuntitolkulla paisteessa. Haluankin vinkata meille herkkiksille neljästä hyvästä perustuotteesta, nyt kun iho muutenkin vasta totuttelee aurinkoon talven jäljiltä. 

Jo joka viidennellä suomalaisella esiintyy siis monimuotoista valoihottumaa(MMVI). Valoihottumia aiheuttavat auringon UVB – ja UVA  -säteet, joskus myös näkyvä valo. Monimuotoista valoihottumaa on joka viidennellä suomalaisella jossakin elämän vaiheessa. Se alkaa tavallisesti 20–30 vuoden iässä, joskus jo lapsena. MMVI:n iho-oireet ovat nimensä mukaisesti monimuotoisia.

Mistä sen tunnistaa? Keväisenä tai kevätkesäisenä aurinkoisena päivänä paljaana olleet ihoalueet alkavat kutista voimakkaasti yleensä muutaman tunnin sisällä aurinkoaltistuksesta, joskus vasta 1–2 vuorokauden kuluttua. Punoittava, pieniläiskäinen, näppyläinen ihottuma ilmestyy samoille alueille pian kutinan alkamisen jälkeen. Ihottumassa voi olla myös parin millimetrin läpimittaisia kirkkaita rakkuloita. Aina ihottumaa ei ilmaannu, oireena on vain kutina. Oireet häviävät tavallisesti parissa päivässä, hitaimmillaankin 1–2 viikossa. 

Kuten varmasti tiedätkin, auringon ultraviolettisäteilyltä suojaudutaan parhaiten vaatteilla, päähineellä ja käyttämällä paljaaksi jäävillä ihoalueilla aurinkosuojavoiteita (suojakerroin 30–50) sekä pysymällä pois keskipäivän auringosta.

Tässä 4 hyvää perusaurinkotuotetta herkälle iholle:

1. PIZ BUIN® ALLERGY SUN SENSITIVE SKIN FACE CREAM SPF 30 / SPF 50+ 

PIZ BUIN® ALLERGY -sarja on kehitetty yhteistyössä ihotautilääkäreiden kanssa suojaamaan aurinkoherkkää ihoa. Siinä yhdistyvät tehokas UVA- ja UVB-suoja sekä ainutlaatuinen ihoärsytykseltä suojaava CALMANELLE®-yhdiste*, joka auttaa vahvistamaan ihon auringonsietokykyä. Sarjan tuotteissa on korkea (SPF 30) tai erittäin korkea (SPF 50+) suojakerroin. 

Plussat:  Voide kosteuttaa pitkäkestoisesti ja pitää kasvojen herkän ihon pehmeänä. Hien ja vedenkestävä. Kätevän kokoinen tuubi kulkee mukana helposti.

Miinukset: Koostumus voisi olla juoksevampi, jolloin se levittyisi helpommin, eikä jäisi kalvomaiseksi ihon pinnalle.

Suositushinta 30 ml/ 12 e

2. NIVEA SUN Face Anti-Age & Anti-Pigments -aurinkovoide

Voide on kevyt, erityisesti kasvojen herkälle iholle kehitetty tuote, joka ei tunnu tahmealta. Sisältää luonnollisia antioksidantteja, jotka ehkäisevät auringon aiheuttamia ryppyjä, pigmenttimuutoksia ja ihon ennenaikaista vanhenemista, vähentävät auringon aiheuttamien allergioiden riskiä sekä tekevät ihosta pehmeän ja kimmoisan. Sisältää tehokkaan UVA/UVB-suojan, joka suojaa ihoa välittömästi. Dermatologisesti testattu.

Plussat: Miellyttävä tuoksu ja hyvä levitettävyys. Ei valkoista tahmaa eikä kalvomaista pintaa. Tuntuu ihan normipäivävoiteelta.

Miinukset: Melko pieni tuubi on nopeasti käytetty, mutta eipä sillä ole paljoa hintaakaan.

Suositushinta 50 ml/10e

3. NIVEA SUN Sensitive Immediate Protect Sun Lotion SK50+ Aurinkosuojavoide sisältää tehokkaita UVA/UVB-suodattimia, jotka antavat välittömän suojan. Hajusteeton koostumus on kehitetty erityisesti herkälle iholle. Auttaa suojaamaan ihoa aurinkoallergialta.  Antaa luotettavan ja pitkäkestoisen suojan palamiselta ja ehkäisee ihon ennenaikaista vanhentumista. Kehitetty erityisesti herkälle iholle. Korkea UVA-suoja ja antioksidantit suojaavaat ihoa aurinkoallergioilta ja ärsytykseltä. Erittäin tehokas välitön UVA/UVB-suoja.

Plussat: Hajusteeton, jos jotain tuoksut herkistävät. Sisältää viilentävää Aloe Veraa. Vedenkestävä. Anti-stain after wash – koostumus auttaa vähentämään aurinkovoidetahrojen voimakkuutta pesun jälkeen.

Miinukset: Tykkään enemmän suihkepulloista, joten kynnys käyttää näitä perinteisiä emulsioita on korkea. Tämän helposti imeytyvä kevyt koostumus ja miellyttävä tuoksu antavat kuitenkin anteeksi.

50 ml / 10, 30 Sokos

NIVEA SUN UV Face Soothing Sensitive SK50 -aurinkosuojavoide suojaa kasvojen ihoa auringolta ja sen aiheuttamalta ennenaikaiselta vanhenemiselta. Hajusteeton koostumus on kehitetty erityisesti herkälle iholle. Rauhoittaa ihoa.

Plussat: Vähentää välittömästi kiristävää tunnetta iholla. Kevyt koostumus, ei jätä tahmaista tunnetta iholle. Hajusteeton. Korkea suojakerroin 50 ja UVA-/UVB-suoja.

Miinukset: Jos nyt jotain pitää keksiä, niin pieni tuubi ei kovin kauaa vanhene, varsinkin, kun tuotetta suositellaan levitettävän 3ml kerralla ja lisää usein, varsinkin uimisen ja pyyhekuivauksen. Mutta totta on, että suoja vähenee ja saattaa olla jopa yhtä tyhjän kanssa, jos sitä ei lisää tarpeeksi usein.

200ml/ 39,70e Norris Cosmetics

4. Green People Sun Lotion SPF30 High Protection Aurinkovoide 200 ml

Green Peoplen luonnollinen erittäin tehokas, herkän ihon SPF30 aurinkovoide sopii kaikille ihotyypeille. Vettä hylkivä aurinkovoide ei tuki ihohuokosia ja antaa ihon hengittää. Runsaasti antioksidantteja, jotka suojaavat herkkää ihoa. Auttaa säilyttämään rusketuksen pidempään

Plussat: Ei ärsytä ihoa, tarpeeksi iso tuubi vaikka viikon lomamatkalle.
10 % tuotteen myynnistä menee hyväntekeväisyyteen.

Miinukset: En edelleenkään ole tuubien fani, vaan ottaisin tämänkin mielummin pumpattavana/suihkutettavana versiona.

Mitkä ovat sinun suosikkisi herkälle iholle, olisi mukava kuulla ja löytää lisää hyviä tuotteita! Ja toivotaan, että takatalvi olisi viimeinkin lopullisesti selätetty. Tänään ainakin on ollut mitä ihanin paiste ja sinitaivas, puhumattakaan puista ja vihreistä silmuista, ruohon huumaavasta tuoksusta, mullasta ponnistavista krookuksista, orvokeista ja kevätesikoista.
KEVÄT!

Muistathan muuten nämä perusasiat ennen aurinkoon menoa:

1. Levitä reilusti aurinkovoidetta ennen auringolle altistumista. Lisää usein, erityisesti uimisen, hikoilun ja pyyhekuivauksen jälkeen. Suositeltu määrä aikuisille on n 30ml koko vartalolle. Liian vähän voidetta alentaa suojaa merkittävästi.

2. Vältä liiallista oleskelua auringossa, myös aurinkosuojan kanssa. Ylialtistuminen auringolle aiheuttaa vakavan terveysriskin.

3. Pidä vauvat ja pikkulapset poissa suorasta auringonpaisteesta.

4. Anna imeytyä kokonaan, vältä suoraa kontaktia tekstiileihin ja koviin pintoihin tahrojen välttämiseksi.

Ps. Kuvissa näkyvä rekvisiitta on Tokmannin Kotikulta-mallistosta (paitsi hattu ja huivi).

Vastaa