Kärsitkö aurinkoihottumasta? Esittelyssä 4 voidesuosikkia herkälle iholle!

Joka viides suomalainen kärsii aurinkoihottumasta ja se on paljon se.

Itse aloin saada aurinkoihottumaa ilman mitään varoitusta parikymppisenä oleskeltuani liian pitkään voimakkaassa auringossa.  Se osittain pilasi kauan odotettuja, harvinaisia aurinkopäiviä lomalla, joten olisin ollut iloinen, jos olisin silloin tiennyt, että ihottumaa voidaan ehkäistä oikeanlaisilla tuotteilla yhdistettynä toki järkevään auringonottoon. Ihottumaa minulla ei nykyisin enää ole, koska käytän vain korkealaatuisia aurinkotuotteita, enkä loju tai liiku tuntitolkulla paisteessa. Haluankin vinkata meille herkkiksille neljästä hyvästä perustuotteesta, nyt kun iho muutenkin vasta totuttelee aurinkoon talven jäljiltä. 

Esimerkiksi täällä Ilta-Sanomien terveysartikkelissa kerrotaan lisää siitä, miten voi tunnistaa itsessään aurinkoihottuman ja miten sitä voi hoitaa.

Ja tässä olisi 4 hyvää perusaurinkotuotetta herkälle iholle:

1. PIZ BUIN® ALLERGY SUN SENSITIVE SKIN FACE CREAM SPF 30 / SPF 50+ 

Kuvaus: PIZ BUIN® ALLERGY -sarja on kehitetty yhteistyössä ihotautilääkäreiden kanssa suojaamaan aurinkoherkkää ihoa. Siinä yhdistyvät tehokas UVA- ja UVB-suoja sekä ainutlaatuinen ihoärsytykseltä suojaava CALMANELLE®-yhdiste*, joka auttaa vahvistamaan ihon auringonsietokykyä. Sarjan tuotteissa on korkea tai erittäin korkea  suojakerroin. 

Plussat:  Voide kosteuttaa pitkäkestoisesti ja pitää kasvojen herkän ihon pehmeänä. Tuote on hien ja vedenkestävä. Kätevän kokoinen tuubi kulkee helposti mukana.

Miinukset: Koostumus voisi olla juoksevampi, jolloin se levittyisi helpommin, eikä jäisi kalvomaiseksi ihon pinnalle. Tuoksukaan ei ole ihan paras mahdollinen, mutta menee kyllä.

Suositushinta 30 ml/ 12 e

2. NIVEA SUN Face Anti-Age & Anti-Pigments -aurinkovoide

Kuvaus: Voide on kevyt, erityisesti kasvojen herkälle iholle kehitetty tuote, joka ei tunnu tahmealta. Se sisältää luonnollisia antioksidantteja, jotka ehkäisevät auringon aiheuttamia ryppyjä, pigmenttimuutoksia ja ihon ennenaikaista vanhenemista, vähentävät auringon aiheuttamien allergioiden riskiä sekä tekevät ihosta pehmeän ja kimmoisan. Sisältää tehokkaan UVA/UVB-suojan, joka suojaa ihoa välittömästi. Dermatologisesti testattu.

Plussat: Miellyttävä tuoksu ja hyvä levitettävyys. Ei valkoista tahmaa eikä kalvomaista pintaa. Tuntuu ihan normipäivävoiteelta.

Miinukset: Melko pieni tuubi on nopeasti käytetty, mutta eipä sillä ole paljoa hintaakaan.

Suositushinta 50 ml/10e

3. NIVEA SUN Sensitive Immediate Protect Sun Lotion SK50+

Kuvaus: Aurinkosuojavoide sisältää tehokkaita UVA/UVB-suodattimia, jotka antavat välittömän suojan. Hajusteeton koostumus on kehitetty erityisesti herkälle iholle. Auttaa suojaamaan ihoa aurinkoallergialta.  Antaa luotettavan ja pitkäkestoisen suojan palamiselta ja ehkäisee ihon ennenaikaista vanhentumista. Kehitetty erityisesti herkälle iholle. Korkea UVA-suoja ja antioksidantit suojaavaat ihoa aurinkoallergioilta ja ärsytykseltä. Erittäin tehokas välitön UVA/UVB-suoja.

Plussat: Hajusteeton, jos jotain tuoksut herkistävät. Sisältää myös viilentävää Aloe Veraa, mikä toimii kuumana päivänä. Vedenkestävyys on aina plussaa. Erityinen anti-stain after wash – koostumus auttaa kuulemma vähentämään aurinkovoidetahrojen voimakkuutta pesun jälkeen(tästä ei ole kokemusta).

Miinukset: Tykkään enemmän suihkepulloista, joten kynnys käyttää näitä perinteisiä emulsioita on korkea. Tämän seikan helposti imeytyvä kevyt koostumus ja miellyttävä tuoksu antavat kuitenkin anteeksi.

50 ml / 10, 30 Sokos

4. NIVEA SUN UV Face Soothing Sensitive

Kuvaus: Tämä aurinkosuojavoide suojaa kasvojen ihoa auringolta ja sen aiheuttamalta ennenaikaiselta vanhenemiselta. Hajusteeton koostumus on kehitetty erityisesti herkälle iholle. Rauhoittaa ihoa.

Plussat: Kevyt koostumus, ei jätä tahmaista tunnetta iholle. Hajusteeton. Korkea suojakerroin 50 ja UVA-/UVB-suoja takaa huolettoman olon auringossa.

Miinukset: Jos nyt jotain pitää keksiä, niin pieni tuubi ei kovin kauaa vanhene, varsinkin, kun tuotetta suositellaan levitettävän 3ml kerralla ja lisää usein, varsinkin uimisen ja pyyhekuivauksen. Mutta totta on myös, että suoja vähenee ja saattaa olla jopa yhtä tyhjän kanssa, jos sitä ei lisää tarpeeksi usein.

200ml/ 39,70e Norris Cosmetics

4. Green People Sun Lotion SPF30 High Protection Aurinkovoide 200 ml

Kuvaus: Green Peoplen luonnollinen erittäin tehokas, herkän ihon SPF30 aurinkovoide sopii kaikille ihotyypeille. Vettä hylkivä aurinkovoide ei tuki ihohuokosia ja antaa ihon hengittää. Runsaasti antioksidantteja, jotka suojaavat herkkää ihoa. Auttaa säilyttämään rusketuksen pidempään

Plussat: Ei ärsytä ihoa. Tuubi riittää vaikka viikon lomamatkalle. Ja
10 % tuotteen myynnistä menee hyväntekeväisyyteen.

Miinukset: En edelleenkään ole tuubien fani, vaan ottaisin tämänkin mielummin pumpattavana/suihkutettavana versiona.

Mitkä ovat sinun suosikkisi herkälle iholle, olisi mukava kuulla ja löytää lisää hyviä tuotteita! Ja toivotaan, että takatalvi olisi viimeinkin lopullisesti selätetty. Tänään ainakin on ollut mitä ihanin paiste ja sinitaivas, puhumattakaan puista ja vihreistä silmuista, ruohon huumaavasta tuoksusta, mullasta ponnistavista krookuksista, orvokeista ja kevätesikoista.
KEVÄT!

Ps. Omalla partsilla otetuissa kuvissa näkyvä rekvisiitta on Tokmannin Kotikulta-mallistosta (paitsi hattu ja huivi).

Arvostan suuresti kommenttiasi!